Must mysa

Man ska ha det gott i Mjöhult.
Så därför är vårt fikeri öppet mest hela tiden. Pizza, pajer och självklart äpplekaka står på menyn, samt en massa andra goa grejer. I Fikeriet är det Hedda Fager som sköter ruljangsen: ”Jag gillar att måla med mat. Det kan låta lite konstigt men det är så jag lagar, utan krusiduller och med mycket kärlek.”
Här ligger också butiken där du kan botanisera bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker.
Fikeriet och butiken är ett stycke historia i sig. Tidigare var det platsen för Oskar Anderssons mekaniska verkstad. Nu är det mycket snack, från våra gäster som umgås och trivs, och mycket verkstad från Hedda, som alltid är i full gång: ”Som med maten så är det också med Fikeriet, det ska vara som att komma in i en stor kram. Öppet, jazzigt och familjärt, som musteriet i övrigt.”

Varmt välkommen!

Öppettider 2019

FIKERI, LUNCH & FABRIKSFÖRSÄLJNING:

Onsdagar kl. 12.00 – 17.00

Torsdagar kl. 12.00 – 17.00

Fredagar kl. 12.00 – 17.00

Lördagar kl. 11.00 – 15.00

Söndagar kl. 11.00 – 15.00

Årets äppelinlämning startar 28 augusti!

Välkomna!

 

Kommande event

AW I MJÖHULT:

Under 2019 räknar vi ner till vårt 90-årsjubileum! Vi har inlett kvällarna med att backa oss igenom årtiondena och fortsätter fram till 1929 – då Musteriet öppnade dörrarna för första gången!

Fre 14 juni: AW i Musteributiken. Tema: 1940-tal! Kom och lär dig fira Midsommar! Hedda håller i sånghäftet och allt annat som hör midsommar till. Midsommartallrik 75 kr

Fre 26 juli: AW i Musteributiken. 1930-tal! Kom och lös Mysteriet i Mjöhult, smaka på nymodigheten pasta och skaka loss till årtiondets stenkakor! Rysligt välkomna från 18.00!

Fre 16 augusti: AW i Musteributiken. Tema: 1920-tal! Vi minglar från 18.30. Lär dig dansa charlestone! Och lyssna till Trulsson Trio & Anna Pauline. Äppleinspirerad meny i Fikeriet från 19.30,

Fri entré, men begränsat antal platser. Bordsbokningen öppnar 1 månad innan respektive event. Boka ditt bord genom att ringa 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

Varmt välkomna!

MENY

Matigt

75 kr
Fabrikens Pizza (fetaost & potatis) – Med eller utan kött.
Boston Butt à la Kullamust (burgare med pulled pork)
Chevré Pirog

PAJER:
El loco Pastel (köttfärspaj inspirerad av Mexiko)
Fetaost & Skinka
Tomat & Kyckling

Veckans Lunch

Helgens soppa

Liten macka

30 kr

Kladdig kaka

25 kr

Småkakor & Kaffe

5 kakor + kaffe: 35 kr
7 kakor + kaffe: 45 k

Kullamust / Kaffe

15 kr

NYHET!

FÖRBESTÄLL TÅRTOR & FIKA HOS OSS!

Bjud på hembakat utan att själv behöva baka! Nu kan du förbeställa fikabröd, cheesecakes och tårtor i vårt Fikeri. Läs mer här:

CATERING & FIKA>>

ÅRETS ÄPPELINLÄMNING STARTAR DEN 28 AUGUSTI!

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du från den 28 AUGUSTI lämna dem hos oss, och få med dig färdig Kullamust hem! Vi tar emot äpplen när Musteributiken har öppet, se öppettiderna ovan.

Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går tå ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.