Must mysa

Man ska ha det gott i Mjöhult.
Så därför är vårt fikeri öppet mest hela tiden. Pizza, pajer och självklart äpplekaka står på menyn, samt en massa andra goa grejer. I Fikeriet är det Hedda Fager som sköter ruljangsen: ”Jag gillar att måla med mat. Det kan låta lite konstigt men det är så jag lagar, utan krusiduller och med mycket kärlek.”
Här ligger också butiken där du kan botanisera bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker.
Fikeriet och butiken är ett stycke historia i sig. Tidigare var det platsen för Oskar Anderssons mekaniska verkstad. Nu är det mycket snack, från våra gäster som umgås och trivs, och mycket verkstad från Hedda, som alltid är i full gång: ”Som med maten så är det också med Fikeriet, det ska vara som att komma in i en stor kram. Öppet, jazzigt och familjärt, som musteriet i övrigt.”

Varmt välkommen!

Öppettider 2019

FIKERI, LUNCH & FABRIKSFÖRSÄLJNING:

Onsdagar kl. 12.00 – 17.00

Torsdagar kl. 12.00 – 17.00

Fredagar kl. 12.00 – 17.00

Lördagar kl. 11.00 – 15.00

Söndagar kl. 11.00 – 15.00

Årets äppelinlämning är i full gång!

Lämna dina äpplen och få härlig Kullamust tillbaka! Kullamust betalar dig 2 kronor kilot som du får handla färdig must för i vår butik!

Välkomna!

 

Kommande event

AW I MJÖHULT:

Under hösten återupptar vi våra mysiga pubkvällar i Fikeriet! Kom och låt dig underhållas av Stand-up, musik och mycket annat! !

25 oktober POPPIGT MED MILIZ Fredagen den 25 oktober gästas vi av Miliz som med sitt band underhåller oss. Inträde: 50 kr Matigt: 100 kr

Höstlov – v 44: Musteributiken håller öppet som vanligt, så varför inte låta utflykten gå till Mjöhult. Här finns lunch och go’fika och barnen får leta efter Kullamusen!

15 november Vernissage & Musik Elever från Eric Ruuth ställer ut sina alster i galleriet och deras band spelar i Musteributiken från 18.30! Välkomna!

29 november – 1 december MUST HAVE A LITTLE BIT OF CHRISTMAS Hela helgen har vi julmys i butiken – Tillsammans med lokala utställare bjuder vi in våra vänner, värmer glögg och tänder ljus! Hoppas du vill komma och mysa in julen med oss!
Inträde: 50 kr Matigt: 100 kr

Frågor? Ring 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

Varmt välkomna!

MENY

Matigt

100 kr
Fabrikens Pizza (fetaost & potatis) – Med eller utan kött.
Boston Butt à la Kullamust (burgare med pulled pork)
Chevré Pirog

PAJER:
El loco Pastel (köttfärspaj inspirerad av Mexiko)
Fetaost & Skinka
Tomat & Kyckling

Veckans Lunch 75 kr

Helgens soppa

Liten macka

30 kr

Kladdig kaka

25 kr

Småkakor & Kaffe

5 kakor + kaffe: 35 kr
7 kakor + kaffe: 45 k

Kullamust / Kaffe

15 kr

NYHET!

FÖRBESTÄLL TÅRTOR & FIKA HOS OSS!

Bjud på hembakat utan att själv behöva baka! Nu kan du förbeställa fikabröd, cheesecakes och tårtor i vårt Fikeri. Läs mer här:

CATERING & FIKA>>

ÅRETS ÄPPELINLÄMNING STARTAR DEN 28 AUGUSTI!

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du från den 28 AUGUSTI lämna dem hos oss, och få med dig färdig Kullamust hem! Vi tar emot äpplen när Musteributiken har öppet, se öppettiderna ovan.

Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går åt ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.