MUST SEE

Vår musteributik är väl värd ett besök. Den är ett stycke historia i sig. Här låg tidigare Oskar Anderssons mekaniska verkstad där man bland annat uppfann det legendariska Mjöhultshjulet med skovlar som gjorde att traktorerna fick grepp i den tjocka, feta leran ute på fälten. Bara en sådan sak. Nu är de insuttna galonstolarna och den berömda ”skitiga pärmen” som ruvade på en stärkande hemlighet borta och remhjulen i taket är de enda spåren som finns kvar. Samt respekten för ett gott hantverk. Nu kan du ta en god kopp kaffe, pusta ut om du behöver det, äta hembakade kakor & nybredda mackor, när du botaniserar bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker. Varmt välkommen!

Öppettider 2019

FIKERI, LUNCH & FABRIKSFÖRSÄLJNING:

Torsdagar kl. 12.00 – 17.00

Fredagar kl. 12.00 – 17.00

Lördagar kl. 11.00 – 15.00

Söndagar kl. 11.00 – 15.00

Välkomna!

MENY
 

Kommande event

AW I MJÖHULT:

Under 2019 kommer vi räkna ner till vårt 90-årsjubileum! Vi inleder redan nu med att backa genom årtiondena ända ner till 1929 – då Musteriet öppnade dörrarna för första gången!

Fre 1 mars: AW & Pubquiz i Musteributiken. Tema 1980-tal! Vi serverar Fabrikens pizza och 80-talsinspirerad tallrik i Fikeriet! Damma av våffeltången och klipp av benen på kostymen – för kvällens bästa utklädnad har chans att vinna ett mustigt pris! Boka bord genom att ringa 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

Fre 29 mars: AW i Musteributiken. Tema: 1970-tal! Mer info kommer.

Fre 26 april: AW i Musteributiken. Tema: 1960-tal! Mer info kommer.

Fre 24 maj: AW i Musteributiken. Tema: 1950-tal! Mer info kommer.

Fre 14 juni: AW i Musteributiken. Tema: 1940-tal! Mer info kommer.

Fre 26 juli: AW i Musteributiken. Tema: 1930-tal! Mer info kommer.

Fre 23 augusti: AW i Musteributiken. Tema: 1920-tal! Mer info kommer.

Fri entré, men begränsat antal platser. Bordsbokningen öppnar 1 månad innan respektive event. Boka ditt bord genom att ringa 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

Varmt välkomna!

Nyhet

FÖRBESTÄLL TÅRTOR & FIKA HOS OSS!

Bjud på hembakat utan att själv behöva baka! Nu kan du förbeställa fikabröd, cheesecakes och tårtor i vårt Fikeri. Läs mer här:

CATERING & FIKA>>

Äppelinlämning!

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du lämna dem hos oss, och få med dig färdig Kullamust hem! Vi tar emot äpplen när Musteributiken har öppet, se öppettiderna ovan.

Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går tå ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.