MUST SEE

Vår musteributik är väl värd ett besök. Den är ett stycke historia i sig. Här låg tidigare Oskar Anderssons mekaniska verkstad där man bland annat uppfann det legendariska Mjöhultshjulet med skovlar som gjorde att traktorerna fick grepp i den tjocka, feta leran ute på fälten. Bara en sådan sak. Nu är de insuttna galonstolarna och den berömda ”skitiga pärmen” som ruvade på en stärkande hemlighet borta och remhjulen i taket är de enda spåren som finns kvar. Samt respekten för ett gott hantverk. Nu kan du prova vår must, pusta ut om du behöver det, och botanisera bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker. Varmt välkommen!

Öppettider

Besök oss i Mjöhult! Musteributiken är nu stängd för säsongen, vi återkommer om öppettider för 2018. Varmt välkomna igen nästa säsong!

Äppelinlämning

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du lämna dem hos oss, och få med dig färdig Kullamust hem!

Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går tå ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.