MUST MYSA

Man ska ha det gott i Mjöhult.
Så därför är vårt fikeri öppet mest hela tiden. Pizza, pajer och självklart äpplekaka står på menyn, samt en massa andra goa grejer. I Fikeriet är det Hedda Fager som sköter ruljangsen: ”Jag gillar att måla med mat. Det kan låta lite konstigt men det är så jag lagar, utan krusiduller och med mycket kärlek.”
Här ligger också butiken där du kan botanisera bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker.
Fikeriet och butiken är ett stycke historia i sig. Tidigare var det platsen för Oskar Anderssons mekaniska verkstad. Nu är det mycket snack, från våra gäster som umgås och trivs, och mycket verkstad från Hedda, som alltid är i full gång: ”Som med maten så är det också med Fikeriet, det ska vara som att komma in i en stor kram. Öppet, jazzigt och familjärt, som musteriet i övrigt.”

Varmt välkommen!

Öppettider 2021:

Onsdagar kl. 12.00 – 17.00

Torsdagar kl. 12.00 – 17.00

Fredagar kl. 12.00 – 17.00

Lördagar kl. 11.00 – 15.00

Söndagar kl. 11.00 – 15.00

Varmt välkomna!

Psst! I vårt fikeri serverar vi både hembakade kakor och lättare lunchrätter.

Frågor? Ring 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

ÄPPELINLÄMNING

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du lämna dina äpplen hos oss och få med dig färdig Kullamust hem! Information om Äppelinlämningen 2021 kommer löpande att uppdateras här.

Hur gåtr det till? Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går åt ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.