MUST SEE

Vår musteributik är väl värd ett besök. Den är ett stycke historia i sig. Här låg tidigare Oskar Anderssons mekaniska verkstad där man bland annat uppfann det legendariska Mjöhultshjulet med skovlar som gjorde att traktorerna fick grepp i den tjocka, feta leran ute på fälten. Bara en sådan sak. Nu är de insuttna galonstolarna och den berömda ”skitiga pärmen” som ruvade på en stärkande hemlighet borta och remhjulen i taket är de enda spåren som finns kvar. Samt respekten för ett gott hantverk. Nu kan du ta en god kopp kaffe, pusta ut om du behöver det, äta hembakade kakor & nybredda mackor, när du botaniserar bland vårt sortiment av äpplemust i många olika varianter och smaker. Varmt välkommen!

Öppettider 2019

FIKERI, LUNCH & FABRIKSFÖRSÄLJNING:

Onsdagar kl. 12.00 – 17.00

Torsdagar kl. 12.00 – 17.00

Fredagar kl. 12.00 – 17.00

Lördagar kl. 11.00 – 15.00

Söndagar kl. 11.00 – 15.00

Sommarpub!

Fredagar i juli kör vi AW/Pub fr 18.00!

Välkomna!

 

Kommande event

AW I MJÖHULT:

Under 2019 räknar vi ner till vårt 90-årsjubileum! Vi har inlett kvällarna med att backa oss igenom årtiondena och fortsätter fram till 1929 – då Musteriet öppnade dörrarna för första gången!

Fre 14 juni: AW i Musteributiken. Tema: 1940-tal! Kom och lär dig fira Midsommar! Hedda håller i sånghäftet och allt annat som hör midsommar till. Midsommartallrik 75 kr

Fre 26 juli: AW i Musteributiken. Tema: 1930-tal! Mer info kommer.

Fre 23 augusti: AW i Musteributiken. Tema: 1920-tal! Mer info kommer.

Fri entré, men begränsat antal platser. Bordsbokningen öppnar 1 månad innan respektive event. Boka ditt bord genom att ringa 042-651 00 eller maila hedda.fager@kullamust.se

Varmt välkomna!

MENY

Matigt

75 kr
Fabrikens Pizza (fetaost & potatis) – Med eller utan kött.
Boston Butt à la Kullamust (burgare med pulled pork)
Chevré Pirog

PAJER:
El loco Pastel (köttfärspaj inspirerad av Mexiko)
Fetaost & Skinka
Tomat & Kyckling

Veckans Lunch

Helgens soppa

Liten macka

30 kr

Kladdig kaka

25 kr

Småkakor & Kaffe

5 kakor + kaffe: 35 kr
7 kakor + kaffe: 45 k

Kullamust / Kaffe

15 kr

NYHET!

FÖRBESTÄLL TÅRTOR & FIKA HOS OSS!

Bjud på hembakat utan att själv behöva baka! Nu kan du förbeställa fikabröd, cheesecakes och tårtor i vårt Fikeri. Läs mer här:

CATERING & FIKA>>

ÄPPELINLÄMNING!

Har du mycket äpplen i din trädgård? Under säsong kan du lämna dem hos oss, och få med dig färdig Kullamust hem! Vi tar emot äpplen när Musteributiken har öppet, se öppettiderna ovan.

Det första vi gör när du kommer med din äpplen till oss i Mjöhult, är att vi väger äpplena. Sedan räknar vi ut hur mycket must det blir av din skörd. Det går tå ca 2 kilo äpplen till 1 liter must, och vi betalar 2 kr/kg äpple. Därefter får du ett kvitto som du kan använda som betalning av färdig Kullamust i Musteributiken. Vi ger inte ut några kontanter, utan kvittot gäller enbart köp i Musteributiken.